Kontakt mig

Når du udfylder formularen, afleverer du dine personlige oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her.

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Tips og tricks fra CarPeople Pitstop

Vi lever og ånder for biler. Vi er CarPeople, og navnet forpligter. Derfor deler vores erfarne og kompetente bilfolk gerne ud af deres viden. Vi har samlet det hele i CarPeople Pitstop.

SNUP ET PITSTOP

Elsker du også at nørde biler eller mangler du et godt trick til din bil, så er der god grund til at snuppe et pitstop og gå på opdagelse.

SPØRG OS TIL RÅDS

Kan du ikke lige finde det, du står og mangler, er du velkommen til at spørge dit lokale CarPeople-værksted om et godt råd. Vi står klar til at hjælpe.

El, hybrid, diesel eller benzin?
Hvad skal du vælge?

Er du i tvivl om, hvilken type bil du skal vælge? Hør Jørgen fortælle om fordele og ulemper ved de forskellige biler og bliv klogere, inden du køber.
SE HELE VIDEOEN HER

Mange bilejere har ikke styr på, hvornår det er tid til at skifte olie. Derfor ender mange med kun at få skiftet motorolie en enkelt gang om året – eller endnu sjældnere. Det kan i værste fald betyde skader på motoren, som kan løbe op i mange tusind kroner.

Biler af nyere dato kræver ofte en ekstra påfyldning af olie – ud over olieskift i forbindelse med serviceeftersyn hos en mekaniker. Nogle biler fortæller dig, når det er tid til at gøre noget ved oliebeholdningen. Men andre gør ikke. Og her er det vigtigt, at du er opmærksom.

Hvor ofte skal du tjekke bilens olie?

En god tommelfingeregel er, at du skal tjekke din olie for hver 1.000-2.000 km., du kører. Det svarer ca. til en gang om måneden, hvis du har et almindeligt kørselsforbrug. Gør det evt. til en vane at tjekke olien, hver gang du alligevel har motorhjelmen åben for at fylde sprinklervæske på.

Er du én af dem, der ikke tænker over påfyldning af motorolie? Vi har lavet en guide, der forklarer dig trin for trin, hvordan du tjekker og fylder ny olie på din bil.

Sådan fylder du motorolie på din bil

Når du gerne vil tjekke din olie, skal du gøre følgende:

  • Først og fremmest skal du parkere din bil et sted, hvor der er fladt. Så får du det mest nøjagtige billede af oliebeholdningen. Sluk motoren og vent ti minutter, før du går i gang.
  • Når du har åbnet motorhjelmen, skal du finde oliepinden. Du kan kende den ved, at den ofte er gul eller orange. Når du har lokaliseret oliepinden, trækker du den op og tørrer den af med en klud eller et stykke køkkenrulle. Derefter sætter du oliepinden tilbage – helt i bund – og trækker den op igen.
  • Nu kan du aflæse den præcise mængde af olie. På oliepinden er der markeret et område enten med streger, fortykninger eller indhug. Øverste mærke angiver den maksimale mængde af olie, der må være påfyldt, mens det nederste mærke angiver minimumsgrænsen. Mængden af olie skal helst være inden for dette område – og helst tættere på det øverste mærke end det nederste. Er oliemængden ikke tæt på den øverste markering, fylder du mere olie på.
  • Husk altid at måle efter med oliepinden, når du hældt ny olie på. For meget olie er ikke godt for motoren.

Har du brug for hjælp?

Nu er du ekspert i olieskift, men måske er der andet, vi kan hjælpe dig med? På CarPeople-værksteder rundt om i hele landet, står vores mekanikere klar til at hjælpe dig med din bil. Og hos os kan du tilmed booke din service online.

Book service

Skrevet den 18. august 2021


Værksted

Din lokale Carpeople

Uanset hvilken type reparation du skal have foretaget, står vores erfarne mekanikere klar til at tage imod dig hos dit lokale CarPeople-værksted. Du kan altid booke online eller ringe til værkstedet.
Find værksted