Sådan gør du din bil vinterklar

Det begynder snart at blive koldt og inden længe rammer frosten vejen. Det er derfor vigtigt, at din bil bliver klædt godt på til at modstå vinterens vejrforhold.

Hvad kan du gøre?

Der er en del ting du skal huske i forbindelse med vinteren. Først og fremmest skal du huske at få skiftet til vinterdæk, tjekket diverse væsker samt repareret eventuelle stenslag. Hos CarPeople hjælper vi dig gerne med at gøre din bil vinterklar. Vi har her uddybet de vigtigste punkter du skal være opmærksom på, når vinteren kommer.

Anbefalinger fra CarPeople:

Udskiftning af dæk
Første skridt på vej mod en vinterklar bil er udskiftningen af dine dæk. Når temperaturen falder til under 7 grader, er det vigtigt, at din bil har fået vinterdæk på. Vinterdækkene giver et bedre vejgreb samt en kortere bremselængde.

Tjek af dæk
Det er vigtigt, at mønsterdybden på dine dæk er dybe nok og som minimum 1,6 mm. Jo dybere jo bedre, da din bil dermed vil få et bedre vejgreb. Den ideelle og anbefalede dybde er 3 mm. Et godt vejgreb sikres ligeså af et korrekt lufttryk i dækkene. Du finder en vejledning til dette i din bils introduktionsbog.

Tjek af sprinklervæske, bremsevæske og kølervæske
Det er derudover en god idé at få tjekket om din sprinklervæske, bremsevæske og kølervæske er frostsikker. Er det ikke frostsikkert, kan væsken udvide sig og i værste tilfælde sprænge rør og beholdere i bilen.

Reparation af stenslag
Hvis din bil har et stenslag, anbefaler vi, at få skaden repareret inden frosten kommer. Der er risiko for, at et stenslag revner yderligere i minusgrader, hvilket kan resultere i, at hele din rude skal skiftes.

Batteri, vand og lygter
Et andet vigtigt tjekpunkt er at få ladet din bils batteri op samt tjekke, at der er rigeligt vand på.

Du bør derudover være opmærksom på, om din bils lygter fungerer optimalt, så du har et godt udsyn i vinterens mørke. Hvis du endnu ikke har en isskraber, anbefales det, at du investerer i sådan en, da det er et meget vigtigt og effektivt redskab. Hvis dine ruder ikke har et frit udsyn, kan det resultere i farlige situationer samt give en bøde.

Er du i tvivl om noget eller har brug for hjælp i forbindelse med f.eks. dækskiftet, står vi hos CarPeople altid klar med gode råd samt en hjælpende hånd. Skal du være helt sikker på, at din bil er vinterklar kan du booke et vintertjek af din bil hos din lokale CarPeople-værksted.