Kontakt mig

Når du udfylder formularen, afleverer du dine personlige oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her.

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Tips og tricks fra CarPeople Pitstop

Vi lever og ånder for biler. Vi er CarPeople, og navnet forpligter. Derfor deler vores erfarne og kompetente bilfolk gerne ud af deres viden. Vi har samlet det hele i CarPeople Pitstop.

SNUP ET PITSTOP

Elsker du også at nørde biler eller mangler du et godt trick til din bil, så er der god grund til at snuppe et pitstop og gå på opdagelse.

SPØRG OS TIL RÅDS

Kan du ikke lige finde det, du står og mangler, er du velkommen til at spørge dit lokale CarPeople-værksted om et godt råd. Vi står klar til at hjælpe.

El, hybrid, diesel eller benzin?
Hvad skal du vælge?

Er du i tvivl om, hvilken type bil du skal vælge? Hør Jørgen fortælle om fordele og ulemper ved de forskellige biler og bliv klogere, inden du køber.
SE HELE VIDEOEN HER

Aircondition i biler kom frem i 1940, og bare 20 år senere blev halvdelen af alle nye biler fremstillet med en aircondition. I dag er aircondition en standardfunktion i alle nye biler, som mange sætter pris på - især her i sommervarmen.

Sådan fungerer din aircondition

I en aircondition findes en kølevæske, som ved lavt tryk omdannes til en form for gas. Dermed afgives kulde fra din aircondition, som bliver holdt inde i bilen, mens den varme luft bliver holdt ude. Det er altså det lave tryk, der giver den kolde luft.

Processen mere detaljeret beskrevet starter ved, at et flydende kølemiddel bliver ledt gennem en ventil og videre ind i et rør, hvor der er lavt tryk. Her fordampes kølemidlet og bliver til gas. Varmen absorberes og rørene bliver kølet af. Din aircondition blæser herefter den kolde luft ind i bilen. Den omtalte gas ryger igennem en kompresser og bliver omdannet til væske. Dette medfører, at der opstår varme, som gennem en ventilator bliver sendt udenfor.

Anbefalinger fra CarPeople

Da der årligt siver omkring 10% af kølemidlet ud, bør der foretages et serviceeftersyn af din aircondition- og klimaanlæg ca. hvert 2. år.

Det er derudover en god idé at køre med anlægget tændt hele året. Dette er med til at affugte og tørre luften i bilen. Det er vigtigt, at der er en cirkulation en gang imellem, ellers kan det resultere i, at systemet ikke virker, når du har behov for det.

Hos CarPeople kan vi hjælpe dig med vedligeholdelsen af dit aircondition- og klimaanlæg. Med vores aircondition service guld pakke, får du et omfattende eftersyn, der blandt andet indeholder en rensning og desinficering af anlægget. 

Gør-det-selv råd

Du kan også selv hjælpe med at vedligeholde anlægget. Du kan blandt andet være opmærksom på, om der samler sig blade eller andet snavs i luftkanalerne, som du bør fjerne med jævne mellemrum. Luftkanalerne er typisk placeret ved den nederste del af frontruden.

Hos CarPeople hjælper vi dig gerne, hvis du er i tvivl om, hvilke produkter du skal anvende eller blot har andre spørgsmål angående din aircondition.

Skal dit lokale CarPeople-værksted hjælpe dig med vedligeholdelsen af dit anlæg?

BOOK HER

Skrevet den 11. april 2021


Værksted

Din lokale Carpeople

Uanset hvilken type reparation du skal have foretaget, står vores erfarne mekanikere klar til at tage imod dig hos dit lokale CarPeople-værksted. Du kan altid booke online eller ringe til værkstedet.
Find værksted