Hvordan undgår du dug på bilruden?

Døjer du med, at ruderne dugger til, når det er koldt udenfor? Det kan hurtigt resultere i farlige situationer, fordi dit udsyn bliver begrænset. De fleste løser det ved at rulle ned for vinduerne eller sætte fuld blæs på klimaanlægget, men der findes et trick, der forebygger duggede ruder.

Det er lige før, det lyder som en Olsen Banden-plan, men vi lover, at den her plan ender godt. Du skal nemlig bruge en gammel sok og friskmalet kaffe.

Vi kender det alle sammen. Lige så snart bilen er sat i gang, begynder ruderne at dugge. Det skaber farlige situationer, fordi dit udsyn bliver begrænset, og du skal forsøge både at køre bilen og tørre ruden fri for dug. Det hjælper at åbne vinduerne, men når det er koldt uden for, bliver det sjældent en komfortabel løsning.

Sådan gør du:

Det er heldigvis nemt at forebygge duggede ruder i bilen. Du skal blot bruge en gammel sok og noget friskmalet kaffe.
Fyld sokken med de friskmalede kaffebønner og placer sokken i bilen. Det vil i løbet af natten suge fugten i bilen til sig, så du undgår dug næste morgen.
Er du ikke vild med duften af friskmalet kaffe, kan du også fylde sokken med kattegrus. Det suger nemlig også fugten til sig.