Kontakt mig

Når du udfylder formularen, afleverer du dine personlige oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her.

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Tips og tricks fra CarPeople Pitstop

Vi lever og ånder for biler. Vi er CarPeople, og navnet forpligter. Derfor deler vores erfarne og kompetente bilfolk gerne ud af deres viden. Vi har samlet det hele i CarPeople Pitstop.

SNUP ET PITSTOP

Elsker du også at nørde biler eller mangler du et godt trick til din bil, så er der god grund til at snuppe et pitstop og gå på opdagelse.

SPØRG OS TIL RÅDS

Kan du ikke lige finde det, du står og mangler, er du velkommen til at spørge dit lokale CarPeople-værksted om et godt råd. Vi står klar til at hjælpe.

El, hybrid, diesel eller benzin?
Hvad skal du vælge?

Er du i tvivl om, hvilken type bil du skal vælge? Hør Jørgen fortælle om fordele og ulemper ved de forskellige biler og bliv klogere, inden du køber.
SE HELE VIDEOEN HER

Dine vinduesviskere er måske ikke afgørende for din bils funktionsevne, men faktisk har de en større betydning, end man måske skulle tro.

I voldsomme regnskyl er det særligt vigtigt, at dine viskerblade fungerer, som de skal. Både for din egen og andre bilisters sikkerhed.

 

Skrevet den 07. oktober 2021


Viskerblade

Skift viskerbladene i god tid

Når først der opstår et problem med dine vinduesviskere, er det ofte i en situation, hvor du ikke har mulighed for at gøre noget ved det. Så hvis du gerne vil undgå at blive fanget i et regnvejr uden at kunne se ud af forruden, fordi du ikke har skiftet dine viskerblade i tide, skal du læse videre.

Du kan mærke, om det er tid til at skifte viskerbladet ved at køre en finger op og ned langs gummikanten på det. Føles gummiet ujævnt og slidt, er det tid til at udskifte viskerbladet.

Hvad består en vinduesvisker af?

Det vi normalt kalder en vinduesvisker består groft sagt af en viskerarm og et viskerblad. Viskerarmen er den del, som bevæger sig op og ned langs forruden, mens selve viskerbladet er det, der rengør forruden.

Viskerarmen holder vi os fra her. Du får sjældent brug for at skifte selve armen - medmindre din bil bliver udsat for hærværk, en ulykke eller lignende.

Guide: Sådan skifter du viskerblade

Det er ikke kompliceret at skifte viskerblade på en vinduesvisker. Faktisk er det noget alle kan gøre. Men det kræver selvfølgelig, at du ved hvordan. Til det formål har vi lavet en lille guide til dig her:

  • Når du skal skifte viskerblad, skal du starte med at løfte viskerarmen, så den stritter direkte ud i luften.
  • Nu har du frit udsyn til stedet, hvor viskerbladet er sat sammen på viskerarmen. Viskerbladet vil typisk være sat sammen med viskerarmen med en clips.
  • Åbner du clipsen, kan du nemt liste viskerarmen af og skifte den ud med en ny.

Så nemt er det faktisk at skifte dine viskerblade.

Forskel på nye og gamle biler

På nogle nyere biler kan viskerarmen ikke løftes op i lodret position. Her er det vigtigt, at du ikke forsøger at tvinge den op. En knækket viskerarm kan koste omkring 1000 kr. at få skiftet, så undgå at bruge vold.

Følg i stedet denne fremgangsmåde:

  • Sæt dig i bilen med slukket motor
  • Tænd for vinduesviskeren
  • Drej så nøglen – evt. uden at tænde for motoren

Nu skulle viskerarmen stå lodret op i luften, og du kan fortsætte med at skifte viskerbladet som beskrevet ovenover.

Er viskerbladene ikke lige lange?

Det er meningen! I en pakke med viskerblade er der selvfølgelig et par – et viskerblad til førersiden af ruden og et til passagersiden. Det lange blad hører til i førersiden og det korte til passagersiden.

Er du stadig ikke helt skarp på hvordan du skal skifte viskerbladene, kan du naturligvis få det gjort hos dit CarPeople-værksted.

BOOK TID her

Værksted

Din lokale Carpeople

Uanset hvilken type reparation du skal have foretaget, står vores erfarne mekanikere klar til at tage imod dig hos dit lokale CarPeople-værksted. Du kan altid booke online eller ringe til værkstedet.
Find værksted