Kontakt mig

Når du udfylder formularen, afleverer du dine personlige oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her.

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Tips og tricks fra CarPeople Pitstop

Vi lever og ånder for biler. Vi er CarPeople, og navnet forpligter. Derfor deler vores erfarne og kompetente bilfolk gerne ud af deres viden. Vi har samlet det hele i CarPeople Pitstop.

SNUP ET PITSTOP

Elsker du også at nørde biler eller mangler du et godt trick til din bil, så er der god grund til at snuppe et pitstop og gå på opdagelse.

SPØRG OS TIL RÅDS

Kan du ikke lige finde det, du står og mangler, er du velkommen til at spørge dit lokale CarPeople-værksted om et godt råd. Vi står klar til at hjælpe.

El, hybrid, diesel eller benzin?
Hvad skal du vælge?

Er du i tvivl om, hvilken type bil du skal vælge? Hør Jørgen fortælle om fordele og ulemper ved de forskellige biler og bliv klogere, inden du køber.
SE HELE VIDEOEN HER

Måske skal du inden for den nærmeste fremtid på bilferie mod sydens sol for at spise god og autentisk sydeuropæisk mad? Eller måske er du ved at planlægge den kommende skiferie? Læs med her for at få gode råd til køreturen, så din bilferie - uanset destination - bliver en succesfuld oplevelse.

 

Skrevet den 20. maj 2021


Otte gode råd

Planlægning er ekstra vigtigt, når du tager på kør-selv-ferie. Det vil nemlig være frustrerende, hvis uheldet er ude, mens du er afsted, og forsikringen ikke dækker. Nedenfor får du derfor otte gode råd, som du kan følge inden du kaster dig ud i at køre den lange tur mod sydens sol og varme.

1. Kør i en bil, der lever op til dine behov

Måske har du forud for ferien overvejet, om du skal skifte din bil ud med en helt ny eller en brugt bil? Det kan måske være, at den ikke længere lever op til dine behov, eller måske lever du blot efter filosofien om, at forandring fryder. Uanset grunden kan du på www.tjekbil.dk/bilbogen få et hurtigt overblik over alle de oplysninger, du bør have inden du kaster dig ud i et bilkøb

2. Sørg for at pakke bilen på en klog og hensigtsmæssig måde

Vær opmærksom på hvordan du pakker din bil inden ferien. En god tommelfingerregel er, at du placerer de tunge ting lavt og så langt fremme i bagagerummet som muligt. Hvis du har en tagboks, bør du kun bruge den til relativt lette ting. Er du derimod indehaver af et åbent bagagerum, for eksempel en stationcar, vil det være en god idé at købe et gitter, som du kan sætte bagved bagsædet

3. Hav et kort eller en GPS inden for rækkevidde

Du er måske af den overbevisning, at du uden et kort eller en GPS kan finde vej til din feriedestination? Det er dog en lidt risikabel formodning, og det er derfor altid en god idé at have et kort eller en GPS tæt på dig. Hvis du ligger inde med en GPS, som du har i tanke at bruge på bilferien, skal du sørge for at få den opdateret inden afrejse.

4. Planlæg en tilpas kørehastighed - og husk pauserne

Din GPS kan estimere ankomsttiden til din destination. Men husk på, at trafikken hurtigt kan ændre sig undervejs. Det vil derfor være en god idé, at du ikke planlægger ankomsten efter den optimale køretid. Sørg for at indlægge nogle ekstra timer, hvis nu du bliver fanget i en lang kø på de tyske motorveje. Hvis du har børn med i bilen, er det vigtigt at være ekstra opmærksom på pauser. Indlæg derfor også disse i din planlægning, så du ikke skal stresse og jage med at ankomme til et bestemt tidspunkt. Sørg naturligvis også for, at du og hele familien får jer rørt undervejs, og at I får drukket nok væske.

 

 

5. Forsikringer til din bilferie

Sørg for at have de nødvendige forsikringer inden du og familien tager afsted. En rejseforsikring er et must. Det gule sygesikringskort er ikke længere tilstrækkeligt, og hvis uheldet er ude, dækker det ikke din hjemtransport. Det er mildest talt en stor regning, du gerne vil slippe for. Husk derfor følgende:

  • Gult og blåt sygesikringskort
  • Bilens registreringsattest
  • Relevante papirer på campingvognen, såfremt du kører med sådan én
  • Nummeret på SOS International (I tilfælde af, at du er så uheldig at være involveret i et færdselsuheld undervejs)
  • Det grønne kort, som er bilens ansvarsforsikring. Det grønne kort er kun nødvendigt uden for EUs grænser

6. Undgå unødvendige bøder

Flere europæiske lande har hævet bødetaksterne, hvis du for eksempel kører for stærkt. Vær især opmærksom, hvis du skal køre i lande som Frankrig og Italien. Det er lande, der er kendte for at give dyre bøder, hvis du ikke overholder landets færdselsregler. Læs derfor op på disse inden du tager på bilferie.

7. Vær opmærksom på miljøzoner

I forlængelse af ovenstående punkt, bør du også læse op på miljøzoner. Især hvis du skal mod Tyskland og Italien. Mange steder skal man købe mærkater til forruden. Det kan du enten gøre på en tankstation eller et turistkontor. Inden I planlægger at køre til en bestemt by, bør I derfor tjekke op på reglerne. Mange italienske byer tillader eksempelvis ikke, at du tager bilen med ind i byen, og bøden for at gøre det alligevel, er dyr.

8. Hav et godt udsyn i bilen

Bilerne på især de tyske motorveje er kendte for at køre hurtigere end vi er vant til i Danmark. Det er derfor en god idé, at du har et godt udsyn via dine bak- og sidespejle. Hellere orientere dig én gang for meget end én gang for lidt.

Hvis du følger ovenstående råd, er chancen for, at du får en succesfuld bilferie stor. Mangler du stadig at bestemme destinationen, kan du læse Campayas kør-selv-ferie-artikel hvor de guider dig mod nogle af de bedste kør-selv destinationer. Derudover giver de et par sidste tips og tricks med på vejen, så du er helt klar til en god bilferie. God fornøjelse med turen.

Værksted

Din lokale Carpeople

Uanset hvilken type reparation du skal have foretaget, står vores erfarne mekanikere klar til at tage imod dig hos dit lokale CarPeople-værksted. Du kan altid booke online eller ringe til værkstedet.
Find værksted