Kontakt mig

Når du udfylder formularen, afleverer du dine personlige oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her.

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Tips og tricks fra CarPeople Pitstop

Vi lever og ånder for biler. Vi er CarPeople, og navnet forpligter. Derfor deler vores erfarne og kompetente bilfolk gerne ud af deres viden. Vi har samlet det hele i CarPeople Pitstop.

SNUP ET PITSTOP

Elsker du også at nørde biler eller mangler du et godt trick til din bil, så er der god grund til at snuppe et pitstop og gå på opdagelse.

SPØRG OS TIL RÅDS

Kan du ikke lige finde det, du står og mangler, er du velkommen til at spørge dit lokale CarPeople-værksted om et godt råd. Vi står klar til at hjælpe.

El, hybrid, diesel eller benzin?
Hvad skal du vælge?

Er du i tvivl om, hvilken type bil du skal vælge? Hør Jørgen fortælle om fordele og ulemper ved de forskellige biler og bliv klogere, inden du køber.
SE HELE VIDEOEN HER

For mange kan det være et stort skridt at købe en brugt bil, da der er mange forskellige ting, man skal tage stilling til. Derfor kan det være en god idé at vide hvad man bl.a. skal være opmærksom på, når man tager ud for at kigge på en bil med flere kilometer i dækkene. Så er man sikker på, at der kommer en god og ordentlig bil med hjem.

Udover de fem gode råd du finder længere nede på siden, kan du i denne video høre om de fordele og ulemper der måtte være, ved henholdsvis at købe din nye brugte bil hos en forhandler, kontra en privat. Derudover kan du også høre om, hvilke overvejelser du bør gøre dig før du handler el- eller hybridbil.

Skrevet den 10. januar 2021


Fem gode råd

Bilens historik

Det er vigtigt at kende til din bils historik, inden du køber den. Derfor kan du benytte dette link. Her kan du tjekke bilens synsrapporter, som er vigtige i forhold til bilens generelle sundhed. Du kan også tjekke, om der er en eventuel gæld på bilen, Du kan også finde informationer angående omregistrering af bilen, da den skal stå i dit navn efter køb, og derudover kan du være sikker på det antal kilometer, bilen har kørt.

 

Se bilen an!

Det er vigtigt, at du kan se og prøvekøre bilen, inden du køber den. Her har du nemlig mulighed for at tjekke den stand, som bilen er i, og om der er eventuelle fejl og mangler, som kan gå hen og blive dyre for pengepungen. Først skal du tage ud og se bilen i godt vejr. Dette gør, at du har det bedste lys til at se eventuelle rustpletter eller lignende på bilen. Det kan gå hen og blive en dyr omgang, hvis lakken ikke er ordentlig, og dette kan ikke ses i regnvejr eller i mørke. Dette sikrer dig også, at den bil, du har set på nettet, også er den bil, du ser foran dig, og hvis dette ikke er tilfældet, kan det være svært at gøre en eventuel handel færdig.

Snak med sælger

Når du skal købe en brugt bil, er det vigtigt, at du har en god og konstruktiv snak med sælger angående bilen. Du har selvfølgelig tjekket informationen angående bilen inden, men det er stadig en god ide at snakke om ejerforhold, servicebog, eventuelle skader bilen kan have, hvordan den er på vejen, og generelt hvad sælgeren ved om bilen. Du skal også huske, at sælger skal kunne fremvise den originale registreringsattest, da dette er bevis på ejerskab af bilen.

Gennemgang af hele bilen

Når du gennemgår din bil hos sælger, er der en liste af ting, som du skal huske i forhold til en gennemgang af bilen inden køb. Du skal, først og fremmest, tjekke dæk for slid, og om de er slidt ens. Dette kan vise, om dækkene lige er blevet udskiftet, eller om du eventuelt skal ud og investere i nye. Derefter, tjek efter tydelige skader på bilen. Det er vigtigt, da det i bedste tilfælde kan lede til eventuelle ruststeder i lakken, men i værste tilfælde kan have indflydelse på bilens evne på vejene.

Du skal også huske at tjekke bilen i karrosseriet. Er det dele, som er blevet udskiftet, og hvorfor? Det næste du skal tjekke er lakeringen på bilen. En eventuel omlakering kan nemlig koste dig dyrt, og steder med rust kan hurtigt blive værre, hvis det ikke bliver udbedret.

Noget af det sidste du skal tjekke, men stadig lige så vigtigt, er kabinen.

  • Er den velholdt, eller er der slid og huller i sæderne?
  • Er rattet og gearstang i ordentlig stand, og hvordan er bagsæderne og bagagerummet holdt?
  • Er lyset og ventilation velfungerede?

Prøvekørsel af bilen

Den sidste del af gennemgang af bilen er en prøvekørsel. Du skal ikke købe en bil, før du ved, at den fungerer på vejene, og at den har alle funktioner i orden. Du skal altså derfor tage en prøvekørsel på i hvert fald 20 kilometer. På denne tur skal du mærke om bilen er rigtig for dig. Hvis dette ikke er tilfældet, skal du ikke fortsætte handlen.

Du skal også tjekke i denne omgang, hvis du har tiden, hvordan bilen fungerer både ved by-hastighed og ved motorvejshastighed. Du skal også tjekke, at du kan indstille sædet rigtigt i bilen, og at du har ordentligt udsyn, bagtil, foran og til siderne. Kan du arbejde med bilens gearskifte og fungerer rattet, som det skal? Du kan også her tjekke for støj og gener, mens bilen arbejder.

Hvis du ikke har tiden til det ved første besøg, er det en god ide at aftale et nyt tidspunkt med sælger, hvor du har tiden til at prøvekøre bilen ordentligt. Det kan også give dig betænkningstid til de første ting, du har set i din gennemgang af bilen.

Find din nye brugte bil her

Værksted

Din lokale Carpeople

Uanset hvilken type reparation du skal have foretaget, står vores erfarne mekanikere klar til at tage imod dig hos dit lokale CarPeople-værksted. Du kan altid booke online eller ringe til værkstedet.
Find værksted